El bosc social

El bosc social

Projectes

Foto: Joachim Englert. Castellar del Vallès

 

Cultivem el vincle de les persones amb el bosc

 

El bosc social neix amb la voluntat de crear un pont entre la societat i el bosc mitjançant la formació, l’emprenedoria i empoderament dels joves en risc d’exclusió social, els recursos pedagògics i sensorials al voltant del bosc, el teambuilding forestal, la responsabilitat social corporativa de les organitzacions, i el vincle de benestar amb la natura.

Foto: Joachim Englert. Castellar del Vallès

FORMACIÓ DUAL:

L’any 2021 vam engegar un ambiciós projecte de formació professional de treballadors forestals, posant especial atenció a la transformació personal i a la consciència ambiental, a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el seu programa de FPODUAL. Cada any, 10 joves en risc d’exclusió social reben un sou durant 1 any mentre es formen i treballen amb BOSCAT i les empreses col·laboradores. 

L’empresa familiar  STIHL, amb més de 90 anys i líder en la fabricació de màquines innovadores pel treball al bosc, dóna suport al projecte des del seu inici pel seu impacte social i ambiental aportant les eines i equipament dels alumnes.

FORM-ACCIÓ:

El programa “Form-acció: gestió forestal i personal” respon a les necessitats de diferents entitats socials privades i públiques que volen formar als joves en diverses disciplines al voltant de la gestió forestal sostenible, com per exemple, preparar-los per aconseguir el carnet de motoserrista europeu o aprendre els treballs bàsics de gestió forestal.

Foto: Joachim Englert. Can Ferrer. Parc Natural de Collserola

 

RECURSOS PEDAGÒGICS I SENSORIALS:

Elaborem recursos de divulgació agroforestal i silvi-pastoral als boscos de Catalunya, com els itineraris pedagògics, com el de Castellar del Vallès i el d’Alcover. Els acompanyem d’itineraris sensorials que afavoreixen el vincle amb el bosc com espai per a gaudir, jugar i de millora de la salut emocional.

Foto: Joachim Englert. Castellar del Vallès

 

Teambuilding aprenantatge-servei i RSC: 

El programa de teambuilding forestal està dirigit principalment a empreses que volen vivenciar i contribuir a l’adaptació del bosc al canvi climàtic i la prevenció d’incendis amb una jornada de voluntariat en gestió forestal. Les persones passen un matí a l’aire lliure, en sintonia amb la natura, aprenen sobre els beneficis de la gestió forestal i fan els treballs forestals amb eines manuals. 

Foto: Diana González. Teambuilding Gabarró Hermanos.

 

També oferim tallers vinculats al foment de la biodiversitat, la recuperació del sòl fèrtil, entre d’altres. A més, aprenen a treballar en equip i milloren les relacions interpersonals amb els seus companys de feina.

D’altra banda, el programa de Responsabilitat Social Corporativa ofereix a les empreses compensar les emissions que no poden deixar d’emetre, del mercat voluntari i tenir un impacte positiu mediambiental, social, econòmic i local.

 

BOSC I BENESTAR:

Programa de propostes per fomentar el benestar de les persones a partir del contacte i la immersió sensorial al bosc, amb activitats de banys de bosc i d’expressió artística. Actualment, col·laborem amb RECETAS, projecte de recerca que vol demostrar els efectes de la prescripció social basada en la natura en les persones que pateixen solitud.

Més informació: joachim@boscat.cat

Duració del projecte: Des del febrer del 2022
Situació: Actiu

PROMOU

LA NOSTRA ACCIÓ

Més projectes

Botiga Boscat

Bany de bosc 42.00€ Immersió sensorial a la natura durant 3 hores i al llarg de 2-3 quilòmetres. Caminarem a poc a poc, despertant els nostres sentits per tenir més percepció del que ens envolta. Realitzarem activitats senzilles i atractives amb què tindràs una vivència restaurativa profunda, única i especial. Com arribar-hi? El lloc de [...]

Accessibilitat

Boscat Fusta S.L s’ha compromès a fer accessibles els seus llocs web, de conformitat amb el Reial Decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic, per la qual es trasposa a l’ordenament jurídic espanyol la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell. Aquesta declaració [...]

El meu compte

Inicia una sessió Nom d'usuari o adreça electrònica * Contrasenya * Recorda'm Entra Heu perdut la vostra contrasenya?

Finalitza la compra