Cuidem el bosc, el bosc ens cuida

Cuidem el bosc, el bosc ens cuida

Projectes

Gestió forestal sostenible per la prevenció d’incendis en el marc del Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal de Castellar del Vallès i Itinerari pedagògic i sensorial al bosc de l’ermita de la Mare de Déu de les Arenes (Castellar del Vallès)

 

En el municipi de Castellar del Vallès, el bosc ocupa el 83% del seu territori. El bosc és refugi de flora, fauna i biodiversitat en general, també actua com a font d’oxigen, regulador de l’aigua de pluja  i ens proporciona el paisatge, entre d’altres. Sense el bosc, no podríem viure. 

Amb l’emergència climàtica, necessitem prevenir els incendis forestals a través d’una gestió planificada, aconseguint una major resiliència. Per això, hem fet una intervenció de gestió forestal sostenible en Conveni  entre l’Associació de Propietaris Forestals  de Castellar del Vallès, Gallifa i Sant Llorenç Savall, l’Ajuntament  del municipi i BOSCAT.

Amb aquesta intervenció:

  1. Creem discontinuïtats verticals i horitzontals en la vegetació que ajuda a prevenir grans incendis forestals.
  2. Contribuïm que, en cas d’incendi, el foc agafi menys virulència al disminuir la càrrega de combustible.
  3. Facilitem la intervenció dels bombers en cas d’incendi.
  4. Millorem l’índex de biodiversitat potencial.
  5. Disminuïm la competència entre els arbres donant més espai a cadascun per créixer.
  6. Millorem la capacitat d’absorció de CO2 dels arbres (Només si els arbres creixen, fixen CO2 en forma de fusta al tronc, branques i arrels).
  7. Afavorim la circulació de l’aigua pels torrents (augment d’aigua blava).
  8. Creem oportunitats laborals per a joves en risc d’exclusió social i fomentem l’economia rural.

Hem creat un itinerari forestal pedagògic per donar a conèixer els beneficis de la gestió forestal sostenible a través de 7 plafons situats al llarg d’un trajecte d’uns 600 m. És un itinerari autoguiat, agradable, accessible i fàcil de fer, on podem observar directament un bosc gestionat i aprendre  els beneficis que això suposa tant pel bosc com per la societat. A mig camí, trobareu un itinerari sensorial que convida a descalçar-nos i experimentar noves sensacions a través dels peus.

Duració del projecte: 25 anys
Línea d’actuació: Gestió forestal, prevenció d’incendis, sensibilització, crèdits climàtics
Situació actual: Actiu

PROMOU

COL·LABORA

                        

 

El projecte forma part de les proves pilot del LIFECLIMARK o crèdits climàtics catalans. Al final del recorregut, podreu conèixer l’impacte positiu de la gestió forestal sostenible.

Life Climark

LA NOSTRA ACCIÓ

Més projectes

Botiga Boscat

Bany de bosc 42.00€ Immersió sensorial a la natura durant 3 hores i al llarg de 2-3 quilòmetres. Caminarem a poc a poc, despertant els nostres sentits per tenir més percepció del que ens envolta. Realitzarem activitats senzilles i atractives amb què tindràs una vivència restaurativa profunda, única i especial. Com arribar-hi? El lloc de [...]

Accessibilitat

Boscat Fusta S.L s’ha compromès a fer accessibles els seus llocs web, de conformitat amb el Reial Decret 1112/2018, de 7 de setembre, sobre accessibilitat dels llocs web i aplicacions per a dispositius mòbils del sector públic, per la qual es trasposa a l’ordenament jurídic espanyol la Directiva (UE) 2016/2102 del Parlament Europeu i del Consell. Aquesta declaració [...]

El meu compte

Inicia una sessió Nom d'usuari o adreça electrònica * Contrasenya * Recorda'm Entra Heu perdut la vostra contrasenya?

Finalitza la compra