L’associació Entorns de Montserrat actúa per prevenir incendis a Viladecavalls

L’associació Entorns de Montserrat ha començat a fer una actuació de prevenció d’incendis amb fons Next Generation a través del Centre de la propietat forestal i el departament d’Acció climàtica de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu és reduir la intensitat del foc en cas d’incendi a la zona de Can Turu, a tocar de les zones urbanitzades de Viladecavalls i que els bombers puguin actuar. Per això, s’ha desbrossat el sotabosc i tret les branques baixes dels arbres, per evitar que el foc escali cap a les capçades dels arbres i les flames vagin passant d’arbre a arbre. També s’han extret els pins dominats i pins torts, deixant una distància d’uns 4 metres entre pins.

De retruc, adaptem el bosc al canvi climàtic: seleccionem els arbres més sans i grans perquè puguin viure en temps de sequera, els hi donem més espai per créixer i desenvolupar-se, destriem les espècies, prioritzant les autòctones, com les alzines, reduim les branques baixes que resten força al creixement dels arbres i afavorim el creixement d’arbustos que serveixen d’aliment als animals i aus del bosc, com és el cirerer d’arboç.

En el següent vídeo ho pots veure:

Des de BOSCAT portem la direcció d’obra i estem actuant en 59 hectàrees amb la nostra colla forestal i els joves que estan en la 2a edició del programa de formació Dual. La densitat del bosc era molt elevada i per tant s’ha hagut de començar desbroçant per poder entrar a treballar-hi i reduir la massa forestal que farà que els boscos de Viladecavalls siguin més accessibles, sans i revitalitzats.

Etiquetes