L’Associació del Garraf impulsa la prevenció d’incendis

L’associació celebra la seva assemblea general a Vilanova i la Geltrú per compartir i valorar les accions fetes al 2.022 i planificar les del 2.023.

L’Associació de propietaris forestals Massís del Garraf es va trobar el passat 30 de març. A l’assemblea, es van donar a conèixer les actuacions del 2.022 i les previstes pel 2.023.  

Durant el 2.022, l’associació ha desenvolupat importants treballs de gestió forestal sostenible per a la prevenció d’incendis a gairebé 80 ha de boscos, gràcies al conveni de col·laboració signat amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments d’Avinyonet del Penedès, Canyelles, Castellet i la Gornal, Cubelles, Gelida, Olesa de Bonesvalls, Olivella, Olèrdola, Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Pere de Ribes, Santa Margarida i els Monjos, Sitges, Subirats i Vilanova i la Geltrú.

També es va informar dels ajuts de prevenció d’incendis sol·licitats al 2.022 i atorgats per la Generalitat de Catalunya, ja que diverses zones entren dins les anomenades d’alt risc d’incendi forestal.

Els assistents es van congratular per arribada de nous socis, que permetrà fer més fàcil i àgil el treball mancomunat dels boscos. Al mateix temps, Es van mostrar satisfets amb el pla de treball en prevenció d’incendis i adaptació de la forest al canvi climàtic que preveu actuar en gairebé 90 hectàrees.

L’associació es va constituir a l’any 2.013 com entitat sense afany de lucre per a promoure l’acció conjunta i coordinada de les persones propietàries de finques forestals al Massís del Garraf. El seu objectiu és el de promoure la gestió forestal conjunta, la bioeconomia forestal, la prevenció d’incendis i la cultura forestal sostenible.

Etiquetes