L’Associació de propietaris Collserola Iniciatives celebra l’Assemblea General

Hi van assistir al voltant de 30 persones interessades, sobretot, en els treballs de prevenció d’incendis.

L’associació de propietaris agroforestals Collserola Iniciatives va celebrar la seva assemblea general anual enmig d’un gran interès per les  actuacions de prevenció d’incendis.

Els assistents, que rondaven les 30 persones, van rebre informació de les actuacions previstes de gestió forestal sostenible per prevenir incendis i que es podran posar en marxa el proper setembre. Això és degut, d’una banda, a l’alt risc d’incendi forestal (pla Alfa), la sequera prolongada i la protecció especial de zones de nidificació pel seu alt valor ecològic.

L’associació va celebrar haver aconseguit els ajuts per a la campanya contra incendis del 2.023 i està treballant per aconseguir nous ajuts per la campanya del 2.024.

D’altra banda, la cooperativa Arrandeterra va presentar els seus projectes a la Serra de Collserola, Alimentem Collserola. Va parlar de l’accés a la terra i el contracte agrari de Collserola. La cooperativa treballa en col·laboració amb el Consorci del Parc Natural de Collserola i amb diversos propietaris dedicat a l’agricultura, amb una dinamització participativa. 

Un dels projectes que neix amb el suport de la cooperativa és la introducció de rucs per reduir la massa forestal a la finca agrícola de Can Domènech. L’impulsor és en Paul Domènech que va presentar la iniciativa i l’Associació de Pagesos de Collserola. Va compartir el canvi de tendència que existeix actualment, que porta cap a treballar conjuntament amb tots els propietaris i buscar incentius mitjançant una producció amb valor afegit.

L’associació es va crear al 2.021 i ja té més de 18 membres, que representen al voltant de 500 ha de bosc de propietaris agroforestals de la Serra de Collserola. Constituïda com una entitat sense ànim de lucre, té com a finalitat principal impulsar, donar suport i dinamitzar, des de l’emprenedoria individual i social, totes aquelles iniciatives i activitats particulars que es duguin a terme o vulguin realitzar-se en el futur a les finques rurals particulars dins de l’àmbit de la Serra de Collserola.

Etiquetes