Nou taller sobre gestió forestal per l’educació ambiental

La Federació catalana d’associacions de propietaris forestals – BOSCAT presenta un nou taller gratuït de conceptes bàsics sobre gestió forestal dirigit al món educatiu.

I és que, la societat s’ha allunyat tant de la natura, que costa d’entendre que tallar arbres és, no només necessari, sinó que és bo pel bosc. Perquè en l’imaginari global associem tallar arbres a desforestació i no a gestió sostenible i equilibrada dels espais naturals. De fet, l’únic moment que és veu de forma positiva tallar un arbre és segurament per Nadal.

Com explicar que tallar arbres és bo pel bosc en el context educatiu?

Aquesta és segurament la pregunta que ens ha fet saltar de la cadira i voler fer aquest taller. Hem vist moltes vegades, amb la feina que hem fet a les escoles, que tallar un arbre es viu com una cosa dolenta, com la menys sostenible que és pot fer. En canvi, plantar-ne es la millor acció que podem fer pel planeta.

Segurament, els “arbres no ens deixen veure el bosc”. Ens costa entendre que, a la natura, no és tot blanc i negre, que hi ha grisos. Que això no és l’Amazones, que és Catalunya i la conca mediterrània.

Amb aquest taller volem començar un nou camí de tornada al bosc. Un camí que ens pugui explicar la nostra història, la història dels nostres boscos, com funcionen, què se’n fa, què s’ha deixat de fer i quina és la nostra relació ancestral amb ells.

El taller està basat en 10 preguntes que busquen resposta, per donar agilitat i perquè sigui útil i pràctic. A més, els participants podran fer les seves preguntes en el formulari d’inscripció. També parlarem del nou recurs educatiu: un bosc pedagògic i sensorial de gestió forestal.

El taller és gratuït i per reservar plaça cal accedir Aquí

Aquesta iniciativa està enmarcada dintre del projecte El Bosc Social i rep el finançament de la Diputació de Tarragona.

Etiquetes